DJ pulma


Kui leiate, et eelarves ei jätku raha, et kutsuda oma pulma ansambel siis aitab teid kindlasti korralik DJ. Kes aga on DJ, kes sobib pulma? Millised peavad olema kriteeriumid sellisele diskorile?
Eelkõige arvan, et DJ (diskor) on persoon, kes on muusikaga kursis ja inimene, kellel on suured kogemused rahva tantsutamisel. Tean mitut pulmavanemat, kes ka DJ teenust pakuvad. Sealjuures saavad nad mõlema ülesandega ka hästi hakkama -Veigo & Virgo Kaaretid, Marko Pille. Kindlasti on selliseid toredaid tegijaid veelgi. Kui keegi väidab, et kahte asja ei saa korralikult teha -siis vaidlen vastu! Saab, sest ilma abiliseta selliseid ettevõtmisi ei tehta! Kuulun ka ise sellesse kategooriasse ja kui pakun pulma koos DJ teenusega on mul kindlasti ka assistent kaasas.
Aga siiski... Millised on kriteeriumid. Hea diskor omab originaalplaate. Või siis litsentseeritud muusikat ja ei tegele piraatlusega. See on hea tava. Nii nagu heal muusikul on firmapill on heal DJ -l korralik fonoteek, mida ta ei pea häbenema. Kindlasti on DJ tehnikaga sina peal ja teeb tööd korraliku heli -ja valgustehnikaga. Hea rahvatunnetus -millal on õige hetk teatud lugu mängima panna jne... Suure lisaväärtuse annab dj´le hea miksimise oskus ja stabiilse helikvaliteedi tagamine sündmuse käigus. DJ, kes esineb pulmas ei peaks ka mikrofoni pelgama, kuigi seda spetsiaalselt temalt nõuda ei saa. Siin väike vahemärkus: palju kordi on helistatud ja küsitud DJ teenust ja siis lisatud, et hea oleks, kui DJ ka paar mängu teeks. Verbaalne DJ on aga juba õhtujuht, seda enam kui mänge tegema peab. Siinjuures tuleb ikkagi formuleerida küsimise asetus ümber -ning küsida õhtujuhti, kes ka DJ teenust pakub. Samas on hea, kui DJ mõne laheda killu viskab -siinjuures olles ikka DJ :)! Hea Dj ei häbene kunagi teile näitamast oma fonoteeki ja on alati valmis mängima pulmades ka teie poolt koostatud playlisti. Kindlasti on ka hea DJ tööl kuskil klubis(resident dj). Saate teda seal in action (töös) näha ja otsuse tegemine on märksa kergem. Kui DJ väidab, et on teinud DJ tööd aastakümneid ja tegutseb siiamaani -siis peab teda ka kuskil avalikus klubis, pubis, baaris reaalselt ka tööd tegemas näha. Kui aga DJ -l pole võimalust teid kutsuda kuskile avalikule sündmusele siis on põhjus olla ettevaatlik sellise inimese palkamisel. Olin eelmine aasta mai kuus ühe sugulase pulmas, kus pulmavanem reklaamis ennast ka DJna. Ta oli kõike muud, kui DJ. Muusika tuli arvutist ja väga kahtlase kvaliteediga. Ei kasutanud see nn DJ konsooli, millega arvutis, kas siis enimlevinud Traktori või Serato DJ programme kasutada/juhtida. Lugude vahel olid pausid ja kvaliteet jättis tugevasti soovida, heli -ja valgustehnikast ma parem ei räägigi.... See oli olematu! Kaks noname (tundmatu firma) kõlarit, mille helikvaliteet ei kannatanud mingit kriitikat ja üheks muusika mängimise vahendiks oli muusikakeskus... Õige DJ sellist otseöeldes -jama teile ei paku -kaalul on ju tema reputatsioon. Õige dj saab heameelega teiega kokku, kuulab ära teie soovid, valmistab teie lemmiklugudest omale playlisti, kutsub teid ka kuulama, vaatama kuidas ta rahvast tantsutab. Need ajad on kindlasti möödas, kui muusikakeskusega terved peod ära tehti...21, sajand nõuab uusi lahendeid ka pulmadesse!
Ise pakun oma noorpaaridele videodiskot, kasutades selleks kaasaegset heli, valgus- ja videoaparatuuri. Ja alati on kaasas tehniline assistent, sest siis sujub pulm ja pulmavanema ametikohused ei kannata vähemalgi määral. Olulist abi tehnika ja DJ de osas saate aga saidilt: www.djcenter.ee
Sealt saate rohkemat informatsiooni DJde kohta, kes sobivad pulma muusikat mängima. PS: Minu muusikavalikuga saate aga tutvuda Kuku Klubis: www.kukuklubi.ee

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?