AVATANTS PULMAS


Vanasti oli traditsiooniliselt oluline, kes on uues loodud peres suunaja, juhtija jne... Reeglina pandi see paika esimese tantsuga, pulmapeol. Praegusel ajal jagunevad noorpaarid kahte leeri. Ühed siis, kes soovivad traditsioonilist avavalssi, sinna juurde kuuluvate traditsioonidega ja teine pool noori, kes soovivad teha lihtsalt ühe ühise ja ilusa esimese tantsu.
Mis on siis peamine? Eelkõige loomulikult see, kuidas noorpaar ennast tantsu ajal tunneb! Kui noored on võtnud spetsiaalselt tantsutunde siis on äärmiselt tore jälgida, kuidas tantsitakse klassikalist valssi ja ka noored naudivad oma esimest ametlikku koostantsu.
Kiirel ajal, aga pole paljudel aega käia tantsukursustel ja seepärast minnakse kergema vastupanu teed, mis on noortele meeltmööda ja keegi ei pea ennast tundma piiinlikult.
Olen olnud pulmades, kus noorpaar on soovinud demonstreerida oma valsioskust. See oli imeline vaatepilt. Olen olnud pulmas, kus noorpaar on ära õppinud spetsiaalse koreograafilise etteaste. Kusjuures see oli niivõrd võimas ja rabav, et hetkel tekis tunne, et olen sattunud saatesse Tantsud Tähtedega!
Aga... Enim levinud variant on ikkagi see, et noorpaar ei soostu kõikide ees demoma oma tantsuoskusi, sest sageli tihti tekib nn "alasti staadionil" efekt. Seepärast piirduvad noored 10 -15 sekundilise tantsuga, mille järel liituvad tantsupõrandale -emad, isad, vanavanemad, õed, vennad ja ülejäänud pulmarahvas. Justkui presidendi vastuvõtul, mil presidendipaar avab tantsulise osa. Ja uskuge, keegi ei solvu selle peale, et noored ei teinud demoesinemist...
Selline lähenemine maandab kindlasti niigi veel sellel hetkel oleva närvipinge ja reeglina peale esimest tantsu on noorpaar juba omas elemendis ning enam pole tunda närveerimist. Lõppude -lõpuks on siiski tegu pulmapeoga aga mitte saatega Tantsud Tähtedega, kus mõni noor ei saa enne pulma magada, mõeldes, kuidas tal avavalss välja kukub... Traditsioonid on selleks, et neid kaasajastada!
On olnud ka väga huvitavaid lavastuslikke tantse, kus tants koosneb mitmest osast ja on justkui jutustus kahe inimese tutvumisest, ka sellist tantsu on huvitav vaadata ja ka noored saavad maksimaalselt oma fantaasiaoskusi siin rakendada. Erilist tantsuoskust siin aga juba vaja ei lähe, sest tegemist on ju mõnusa etteastega, mille eesmärk on lõbustada ennast ja oma külalisi.
Paljudel juhtudel ei valita esimeseks tantsuks valssi vaid võetakse lugu, mis on noorpaarile tähenduslik. Lugu, mille järgi esimest korda klubis, peol tantsiti jne...
Väga paljudel juhtudel antakse ka mulle, kui pulmavanem/dj -le vabad käed muusika valikul. Ja siinkohal on mul fonoteegis tõesti niivõrd palju unustamatuid lembelugusid, et nendest saaks teha kuuajalise raadiosaate -kusjuures ükski lugu ei kordu :)!
Viimases pulmas anti mulle vabad käed esimese tantsu muusikalisel valikul ja panin peale Barbra Streisandi -Woman In Love. See oli uskumatu, kui kiiresti täitus tantsupõrand pulmalistega, kui noorpaar oli oma 10 -15 sekundit ära tantsinud. Sellel hetkel oli see musikavalik õige ja toimis 100% liselt. Seega, kui teie pulmavanem on ka dj siis saate kindlasti usaldada tema muusikalist valikut, juhul kui teil puudub nägemus oma lemmikloost. Siia blogi lõppu lisan 10 enim levinumat lugu, mida olen noortele pakkunud ja need lood on eranditult ka toiminud! Kuid need lood pole mingil juhul kohustuslikud ja milline on teie avalugu jäägu ikka teie otsustada! Alati on abiks ka pulmaansambel, kelle repertuaaris on palju ilusaid lembelugusid. Harv pole ka juhus, kui band õpib spetiaalselt selgeks avaloo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Viini Valss -Londoni Kuninglik Filharmoonia Orkester
2. Ei me ette tea (Que Sera) -erinevad esitajad -kõige parem loomulikult Doris Day
3. Frankie Miller -Darlin
4. Josh Groban -You Raise Me Up -erinevad esitajad -Josh aga parim!
5. Nilsson -Without You
6. Celine Dion või Eric Carmen -All By My Self
7. Whitney Houston või Dolly Parton - I Will Allways Love You
8. Georg Ots -Saaremaa Valss
9. Uno Loop -Mis Värvi On Armastus
10. Elvis -Love Me Tender

Kindlasti on siin ainult 0.00001 % nendest imelistest lugudest,mis sobivad pulma avalooks :)!

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?