KONSULTATSIOONIDEST

Head noorpaarid, selles blogis kirjutan ma ka midagi ebameeldivat. Ebameeldivat meie, pulmavanade seisukohalt. Kujutage ette, et saate kõne või kirja, kus soovitakse Teiega kokku saada, et arutada pulma detaile. Sõnaga jäetakse mulje, et sina oled meie potentsiaalne pulmavanem.
Sellisel juhul tullakse kohtumisele/konsultatsioonile, kaasas on arvuti/märkmik, mis on lahti ning kuhu lähevad kirja vastused, mis erinevate küsimuste käigus välja tulevad. Loomulikult tuleb jadamisi küsimusi ja suhtleja tüüp nagu ma olen, vastan loomulikult kõikidele küsimusetele.
Sõnaga üks kohtumine/konsultatsioon, kestab ca 1 -2 tundi. Tunni, kahe jooksul räägin noorpaarile, kuidas mida teha ja kuidas vigu vältida. Iseenesest on see ju kõik tore aga...
Kui jutu käigus selgub, et peale minu on veel mitu pulmavanemat broneeritud ja sa osaled castingul, siis tekib ebalev tunne. Ka see tunnike -kaks aega, võtame me ju oma vabast ajast ja kindlasti pole meist keegi huvitatud, et meie poolt pakutud ideed lähevad kellegi teise tegija ideevaramusse. Iga idee, mäng, traditsioon on meil ju endale nn käepäraseks töötatud ja kahju on kui need ideed tuimalt kirja pannakse ja siis lõpuks tänatakse ja öeldakse, et meil on tegelikult juba pulmavanem olemas...
Kindlasti ei meeldi, kui pulmavanem kutsutakse selleks kohtumisele, et talt ideid copida.
Alati tuleb selgeks teha, kas pulmavanema hinnaklass sobib Teile? Isiklikult võin julgelt väita, et soodsa hinnaklassi pulmavanemad ei pruugi alati olla peo ajal, sellisel "tasemel", et Teie rahvast nõnda lõbustada nagu oldi eelnevalt kokku lepitud. Kindlasti on siin ka erandeid, kuid neid on kahjuks vähe.
Juhin tähelepanu just sellele, et turule on tulnud tegijaid, kellel puudub igasugune vastutustunne ja arvatakse, et mis seda rahvast ikka lõbusas meeleolus hoida siis on? Sellised "tegelased" oskavad ennast kiiresti noorpaarile "meeldivaks" teha ja juba lüüaksegi käed.
Ma poleks seda juttu siia kirjutanud, kui ühel firmapeol, poleks kohanud ühte noorpaari, kes soovis mind oma pulmavanemaks, kuid viimasel hetkel mõtles ümber. Tuldi kahetsustundega, et oleksime pidanud ikka sinu võtma! Ma ei kiida ennast, kuid kui teen koostööd noorpaariga, siis on kokkuleppe sõlmimisel ka algamas koostöö noorpaariga, mis viib võiduka lõpuni -õnnestunud pulmapäevani! Pulmavanem, kelle noorpaar oli valinud ainult sellepärast, et ta oli minust palju soodsam, osutuski "odavaks" kõlvatu konkurentsi pakkujaks!
Uurige, googeldage alati oma pulmavanemaid, tehke mingigi kodutöö, kui lepite kokku kokkusaamise pulmavanemaga. Ärge piirduge ainult pulmavanema koduleheküljega, sest kui tegija on meelelahtusturul, siis on temast ka mingi "jälg" netis. Mida rohkem nn "jälge", seda rohkem usaldada maksab! Kui võtta aga pulmavanem, keda teab ainult kitsas ringkond, siis ei pruugi alati selline valik õige olla. Pulmapäev peab vastama noorpaari ootustele ja soovidele. Mõned ootused on liiga suured ja tunduvad, vahel täitmatutena, kuid koos pulmavanemaga leitakse alati lahend/lahendid! On ju igal endast lugupidaval pulmavanemal koostööpartnerite andmebaas ja kindlasti saab pulmavanem aidata, Teid kohaga, fotograafiga, videomehega, floristiga jne...Siin oskab pulmavanem toetuda oma pikaajalistele kogemustele.
Kuna suvi pole enam kaugel ja kalender hakkab vaikselt täituma, siis soovin paljudel pulmavanema valikuga kiirustada, sest parimad võetakse juba, julgen väita, aastaid ettegi ära...
Kõige valusam teema on alati pulmavanema maksumus, mis ei saa olla kokkuhoiu artikkel! See on kõik ühekordne väljaminek ja pulmapidu peab meelde jääma eluks ajaks, et pärast poleks piinlik, korraldamise käigus või siis pulmavanema tehtud vigade pärast. Pulmavigu aga parandada?...
Edu pulmade planeerimisel ja õige pulmavanema leidmisel!

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?