PULMALEHT


Väga palju on küsitud, kas pulma on tarvis pulmalehte? Kõik oleneb aga sellest, milline see pulmaleht on, kuidas tehtud, kujundatud jne...
Täna sain kokku heade koostööpartneritega, kelle tutvustava teksti siia ka lisan -loodan, et sellest on abi ja vana hea pulmalehe traditsioon taaselustub meie pulmades! Ilus pulmaleht on mälestus, mida ka 50 aasta pärast hea vaadata ja naerumuigel meenutada elu ilusamat päeva!

KAS JA MILLINE PULMALEHT ?

Pulmalehel on, või vähemalt võiks pulmapeol olla oluline roll. Ja mitte ainult pruutpaarile endale, vaid kõigile külalistele. Pulmaleht võiks tutvustada põgusalt mõlemat abiellujat ennast, kajastada nende tutvumise – armumise lugu ning kirjutada nende tegemistest koos ja/või eraldi. Pulmaleht oleks sobivaks vahendiks ka pulma kutsutud külaliste tutvustamisel nii sõnas kui pildis. Pruutpaari tutvusringkonnas on kindlasti selliseid inimesi, kes varem ei ole omavahel üldse kohtunud. Mida suurema külalistearvuga pulm, seda raskem on kõiki nägusid – nimesid meelde jätta (aastate pärast ka meenutada). Pulmaleht peaks sisaldama ka nalja ning huumorit, sest pulm on eelkõige lõbus pidu.

Tihti mõeldakse, et milleks pulmalehe näol teha lisakulutusi, sest värvitrükis ja korralikult köidetud leht ei ole väga odav lõbu. Kindlasti ei ole aga mõtet pulmalehte teha pealiskaudselt, must-valgelt või lihtsalt selleks, et „linnukest“ kirja saada. Pigem olgu see siis juba olemata. Hästi koostatud ning huvitava pulmalehe näol on tegemist kuluga, mis tegelikult pulmas kogu raha (arvatavasti koos kasumiga) tagasi teenib. Lehepoisi näol saate pulma ka ühe ametimehe juurde. Selleks peab pulmaleht olema külaliste jaoks atraktiivne ning tiraaz peaks olema selline, et kõigile soovijatele jätkuks. Pulmalehe väärtus peaks aastatega kasvama.

Paari aasta tagusest pulmalehe koostamisest enda pulma, meenub mitmekuine sobiva pildi- ja tekstimaterjali otsimine (lisaks olemasolnud endi fotodele ja storyle); paljundus- ja koopiafirmade vahet jooksmine, et leida sobiv kvaliteet; A3 materjali köitmise väljanuputamine ning selleks materjali kokkuajamine. Lõppresultaat sai väga hea ning oli pulmas positiivseks üllatuseks kõigile (sõbrad-tuttavad loevad lehte aeg-ajalt siiani). Kuid oma tööd ja vaeva arvestamata läks leht esialgsetest arvestustest tänu kallitele koopiate tegemisele ja jaemüügist ostetud materjalidele tunduvalt kallimaks ning kõige tipuks tekkis kolme kuise rahmeldamise peale ka tüdimus.

Kõiki neid positiivseid ja ka negatiivseid kogemusi arvesse võttes üritame praegustele noorpaaridele teha lehe koostamise võimalikult lihtsaks ning ka odavamaks kui see oleks isetegemisel.

Meil on kokku pandud ca 60 lehekülje jagu erinevat pulmalehe materjali, mille hulgast saab endale sobivamad-meeldivamad välja valida. Sinna juurde lisame Teie poolt antud lood ja fotod. Soovi korral võime osa tekstist ka riimi kirjutada. Ka köitmisel saate erinevate variantide vahel valida. Kui Te kulutate meie büroos selleks ligikaudu 30 minutit, võite arvestada, et olete enda jaoks pulmalehe probleemi lahendanud.

Oma silm on kuningas! Ootame Teid külla Tallinnas, Pärnu mnt. 67a kab. 4a9 (IV korrus)!


www.pulmameened.com

Mikk&Mirko OÜ


Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?