PULMAVANADE ERIPÄRASUSED


Millist pulmavanemat te oma pulma soovite? Kas peab ta olema tagasihoidlik aga edasipüüdlik, lõbus ja kaasakiskuv, ekstsentriline, näitlev, elegantne, rahvamees?
Kõik need ülalmainitud pulmavanema tüübid on töötavad mudelid. Kellele sobib liiga lõbus ja rahvalik pulmavanem, kellele tagasihoidlik ja väljapeetud.
Milline siis oma pulma kutsuda? Eelkõige tuleb endale selgeks teha, kes on teie pulma külalised. Selge ju, et kui külalised on ministrid ja riigikogulased siis on tarvis elegantset ja väljapeetud pulmavanemat, sest see seltskond tunneb ennast mugavalt, kui nendega palju ei tegeleta -vaid nad saavad jälgida ja kuulata, mida tehakse "laval". Sellises pulmas on pulmavanem pigem konferansjee, kes kordineerib lavalist tegevust ja juhib pulma nö distantsilt.
Rahvamees on aga pulmavanem, kes on pidevalt rahva keskel, teeb asjakohaseid nalju, on pidevalt püünel ja hoolitseb selle eest, et rahval ei tekiks kordagi igavuse momenti. Rahvamees sobib ideaalselt pulma, kus palju noori ja inimesi, kes ei häbene oma ühiskondlikku positstiooni. Loomulikult erandeid on ju alati. Olen olnud pulmas, kus suured" bossid" on olnud just need, kes kõige paremini tegevustele kaasa elavad, kuid see on siiski erand.
Näitlev pulmavanem on reeglina tegelane, kes kehastub pulma jooksul erinevateks tegelaskujudeks ja püüab luua võimalikult palju rollimängulist situatsiooni. See on põnev pulm ja kindlasti sobib üliõpilastele ja kultuurivaldkonnas tegutsevatele inimestele.
Enim levinud pulmavanema tüüp on aga nn universaalne, kes sulandub igasse seltskonda ja oskab ennast vastavalt olukorrale ka häälestada nõnda, et meeldiv on rahval ja ta ka ise naudib oma tööd!
Küll aga ei soovita selliseid pulmavanemaid, kes töö ajal pidevalt kella vaatavad ja mõtlevad ainult sellele, kuidas saaks oma honorari kätte ja millal see pidu üks kord otsa saab... Selline pulmavanem liigitub haltuuravendade klassi ja kindlasti sellistest tegelastest tuleb hoida, kui tulest eemale! Pulma teete ju üks kord ja vigu parandada ei saa...
Õige pulmavanem sõltumata, milline on tema stiil (välja arvatud haltuuravennad) suudab pulma teha selliseks, et aeg lendab linnulennul. Hea pulmavanem suudab teha sellise pulma, et ei märkagi, et aeg on juba lõpukorral ja ongi aeg torti sööma hakata. Kuigi paljud pulmavanemad jätkavad oma pulmategevustega ka peale tordisöömist :)! Seepärast on endast lugupidaval pulmavanemal alati kava, mille on ta ka noorpaarile andnud, kava mille põhjal siis pulmapidu läbi viiakse. Kindlasti jäetakse sinna ka improviseerimise võimalusi, kuid põhipunktidest peab alati kinni pidama -siis on eesmärk täidetud! Kui aga pulmas hakkab aeg venima ja inimestel igav, siis on kindlasti oluline süü pulmavanemal, kes ei suuda rahvast tunnetada ja ohjata.
Selleks ongi väga olulised kokkusaamised pulmavanemaga, kirjavahetus jne. Õige pulmavanem tunneb eelkõige ikka ise huvi, kuidas on teil see ja too asi korraldatud ja aitab alati hea nõuga!
Ja lõpetuseks -see on teie otsustada, milline on teie pulmavanem -sest reeglina kujundab pulmavanem koostöös noorpaariga omanäolise pulma, kus ei saa tõmmata paralleele, et ahhaa -seda me juba oleme näinud ja kuulnud... Kõik lepitakse kokku enne pulmi ja kohtumisi on ikka rohkem, kui kaks, kolm :)!

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?