MILLEKS ON VAJA DEKORATSIOONITÖID, FLORISTE?


Milleks on vaja dekoratsioonitöid ,floriste?


Kui noorpaar on ladunud valmis oma pulmapeo vundamendi, mis saab olema tseremoonia-ja peokoht, catering, muusikaline pool ja pulmavanem, siis on tegelikult õige aeg paika panna ka dekoreerimisplaan.

Mujal maailmas on dekoreerimisele kulutatav summa 20% kogu peo eelarvest, meil kõigub see summa aga 5 -10 % vahel.Osalt on see tingitud sellest, et meie peoeelarved on oluliselt väiksemad,aga sageli ka sellest, et kaunistamise poolt ei peeta eriti oluliseks.Tavapraktika Eestis ongi selline, et noorpaar jõuab floristini alles siis, kui suurem osa eelarvest on ära kulutatud ja siis selle tillukese ülejääva osaga tuleb korda saata imesid.Olen nõus, et targalt kulutades,saame ka siin igati õla alla panna, kas siis seadeid rentides või teha paar rabavat suuremahulist dekooriaktsenti, paljude pisipudinatest seadete asemel, mis ei jää kuidagi silma ega tekita ka vajalikku peo meeleolu.

Kasulik nipp nr.1:Tseremooniakohast külaliste lilledest transport peokohta, kus neist valmivad floristide käe all seaded kas peolaudadele või ruumikaunistuseks.

Näide elust: Peale tseremooniat pannakse tavaliselt külaliste lilled noorpaari auto pakiruumi, kus nad teevad suvel palavaga ja talvel külmaga kogu reisi ja vahepeatused pulmamajja kaasa.Tavapärane on selline juhtumine, kus pulma autojuht toob auto pakiruumist sületäie närtsinud olekus lilled pulmavanema jalge ette maha küsimusega, et mis pulmavanem nendega edasi nüüd teeb.

Lahendus:Palgake floristid või peomajas kindlad inimesed, kes lilledega tegelevad, sest külalised jälgivad väga täpselt, mis nende kingitud ja suure hoolega valitud lilledest edasi saab.

Kasulik nipp nr.2 : Tark on tseremooniakohas olevad seaded ära kasutada peokohas.Seadete teistkordne kasutus aitab eelarvet säästa ja samas on tseremoonia läbiteinud lilli, kangaid, küünlaid noorpaaril väga tore ka pulmamajas veel õhtul vaadata.

Paljudel floristidel ja dekoreerimisfirmadel on erinevaid lähenemisi ja võimalusi, kuidas tseremooniakohta või laulatuse puhul kirikut kaunistada.

Enim kasutust leiavad elavaid sesoonseid lilli, kui ka loomuliku välimusega kunstlilli, õhupallikaunistuselemente, paberkaunistusi, erineva värvi ja suurusega küünlaid ning kangadekoore, mis annab lausa sadu võimalusi erinevaid pidulikke meelelolusid tekitada ning pulmapäeva seeläbi eriliseks muuta ka läbi foto –või videosilma, mis jääb pikkadeks aastateks meenutama seda erilist päeva.

Kirikukaunistustena sobivad pühalikku ja pidulikku meelelolu tekitama nii lihtne ja õhuline kangadekoor, millele lisatud sobivas suuruses ja värvis küünlaid, kui ka elavlilleseaded altari juurde ning dekoorielemendid pulmakülaliste kirikutoolidele.

Peosaali suured ja õhurikkad pinnad tingivad suuri töid, sest väikesed jäävad varju ja tähelepanematuks ning noorpaar on esialgu väikese eelarvega töödega rahul, aga kohapeal selgub, et efekt oleks siiski võinud olla suurem . Kaunistuselemente on parimates dekoreerimisfirmades alati saada ja võimalik oma silmaga näha ning neid saab kokkuhoiu mõttes ka rentida.

Pulmapäeval kaunistab peigmeest tema kaunis pruut ja pruuti kaunistab tema kallima kingitud pruudikimp.

Pruudikimp on üks esimesi, kõige tähtsamaid ja nähtavamaid pulmapäeva sümboleid ja seepärast peab kimp olema hästi läbimõeldud.

Pulmapäeval on suurimaks õnnestumiseks see, kui pruudikimbu, peigmehe rinnaseade, auto –ja peoruumide kaunistamisel on kasutatud üht kindlat stiili, elementi või lilleõit. See näitab väga head stiilitunnetust ja aitab kõigiti kaasa selle tähtsa päeva õnnestumisele.

Suureks abimeheks enne pruudikimbu tellimist, on endale selgeks teha kindlad alljärgnevad punktid:

  • Pruudi lemmiklill

  • Pruudi lemmikvärv

  • Pruudi kleidivärv, kleidil olevad detailid

  • Pruudikleidi stiil (kui kleit on liibuv, sobib ümarkimp, kui kleidiosa on kahar, sobib rippuv kimp, mis ühtlasi vajadusel, salendab pruuti.

  • Lilleõied soengusse või loorile

.

Tiia Tamberg

Peoteenindus-ja dekoratsioonifirma
TT Product juhataja
www.florist.ee

Koostöös hea kolleegi Tiia Tambergiga, lisan ka Tiia toredaid kirjutisi, mis on kindlasti suureks abiks pulmade korraldamisel!



Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?