TOITLUSTUSEST


Toitlustus pulmas, see on peamine! Kui pulmalauas pole süüa -siis pole see ka pulm. Millist catering firmat valida ja kas üldse valida? Valikuid on õnneks palju ja pole ka harv juhus, kus toidud tehakse emade, vanaemade, tädide jne. poolt ise valmis.
Mis siis räägib cateringi kasuks. Esiteks on toidud alati teiega kokkulepitud -nii kogused, kui ka valik. Catering suudab pakkuda kindlasti rohkem toiduvalikut, kui kodune köök seda võimaldab. Kindlasti valige endale mitu catering firmat, mille vahel valida see sobivam.Tehke iga firma juures proovisöömine. Üks asi on see, mis on paberil kirjas, teine aga mida teie maitsmismeel tunnetab. Ja kui juhtub, et pulmapeol pole see, mida enne maitsta saite siis on teil võimalus protsessida ja miks mitte ka vale teenuse eest vähem maksta?
Minu eelistuses on juba välja kujunenud cateringid, mida soovitan lausa pimesi ja need on: Frens, Carmen, West Group, Mäesalu Catering. Midagi halba pole osanud nende firmade kohta öelda, kuigi on olnud kliente, kes pole olnud rahul pisidetailidega. Kuid need pisidetailid annab ju alati enne sündmust üle rääkida.
Alati saab cateringiga kokku leppida, milline on laudade asetus, kas laud on U kujuline, pikk laud, L -laud või viimase aja trend ümmargused lauad -see annab vabamat liikumist külalistele, pulmavanemale ja ka teenindavale personalile. Alati ei toimi see süsteem, kuna ruum seab omad piirid.
Pole palju nõutud, kui lauad on kaetud seelik laudlinaga ja ka toolidel on seelikud ümber, mis rõhutab erilist pidulikust. Samuti peavad olema laual eeelroa noad, kahvlid jne. Ehk laud peab olema kaetud kõikide etiketide kohaselt.
Olen olnud pulmas, kus praetaldrikust süüakse pärast külma toitu. See on minu meelest aga äärmiselt labane ja etiketi rikkumine. Pulma selline toitlustusstiil ei sobi.
Toitu saab tellida lauale taldrikutel, vaagnatel või on saalis marmiidid, kust siis iga külaline võtab endale nõnda palju, kui soovib. See maandab ka riski, kui taldrikul toodud praad on liiga suur -siis ei jää midagi üle. Head cateringid on teinud ka nii, et marmiitides on mitu komplekti sarnast toitu -see välistab pikad järjekorrad. Joogid on juba laual ja kui pulmas on amet -veinikeldri ülem -siis tema annab ettekandjale korralduse uue pudeli/pudelite toomiseks.
Hea ettekandja paneb tähele, kui taldrik on tühi -siis reeglina tuuakse uus ja puhas, samuti hoolitseb ta ka selle eest, et morss ja muud karastavad joogid oleksid alati laual -seda eriti aga suvisel palaval ajal.
Hea on, kui ettekandjad on ühesuguses riietuses, mis jätab üsnagi soliidse mulje. Olen olnud aga pulmas, kus ettekandjatel on erinevad riided ja mõni riietusese on lausa määrdunud...
Ettekandjad/kelnerid teevad ka tihedat koostööd pulmavanemaga, et teada, millal mida lauale tuua, millal on tordiaeg. Noorpaar ei pea selliste detailide pärast muret tundma.
Teenindajad peavad olema märkamatud ja mitte segama pulmakulgemist. Hea on, kui üks või kaks kelnerit/ettekandjat on pidevalt saalis ja jälgivad toimuvat. Olen näinud pulmi, kus ettekandjad on kuskil tagaruumis ja käivad üsna kaootiliselt vaatamas, kuidas pulmapidu kulgeb.
Seega, tehke valik mitme cateringi vahel ja kindlasti on pulmavanematel ka palju häid nõuandeid, millised need paremad on!

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?