TEHNIKA



Milliseid tehnilisi vahendeid kasutan pulmavanemana, oma töö hõlbustamiseks? Milline on kaasaegne pulmapidu, kus on midagi uut ja pole selliseid aktiviteete, mille kohta saate öelda -seda olen ma juba näinud ning seda mängu mänginud? Loomulikult on teatud tegevused, mis olid, on ja jäävad pulmadesse, kuid paljud oma aja ära elanud mängud on võimalik asendada uute, kaasaegsete ja põnevate mängudega. Selleks kirjutan lahti, milliseid tehnilisi abivahendeid, ma pulmades kasutan.
Videoprojektor (SHARP 3000 ansilumenit): kasutamisvõimalused erinevates mängudes ja ka slaidishow ´l asendamatu! Arvuti (DELL), videomikserpult (EDIROL V4, pildil) -kirjade kuvamine, läbi efektide ekraanile (DALITE), pildiefektid ja VJ disko ajal. Põnevad seltskondlikud ja TV formaadi mängud arvutist - läbi videopuldi ekraanile. Ohtralt huvitavaid videoefekte. Videokaamerad (SONY VX2000 2tk.) -hea näidata rahvast ning ka mängudes on leidnud need segmendid palju rakendust. DJ SET. Ise kasutan mugavat ja DJ´de poolt hinnatud, portatiivset DJ SETTi PIONEER 400(kaks PIONEER CDJ 400 mängijat ja PIONEER DJM400 mikserpult), mis võimaldab kiiret ülsepanekut ja samas on seda komplekti mõnus kasutada erinevate mängude muusikalise kujundamise juures ja ka põnevate mängude läbiviimisel. Kõrvaklapid Technics 1200. Õhtuses osas on selle seti ülesanne aidata DJ´d tema töös :). LG portatiivsed DVD mängijad -videdisko ja video mängude tegemiseks, vajadusel ka karaoke. Helivõimendi Kling &Freitag -kuni 6000w -suurte pulmade tarvis. Tavapulma, kus on ca 40 -60 inimest piisab igati ka 2000 watisest komplektist. Erinevad MARTIN valgusefektid (Mania, EGO, Raptor, Destroyer, Wheeler jne...) väike laser, stroboskoop, tossumasin (TECHNOFOG). LED prozhektorid, mille abil saab luua erinevaid valgusi, mis vastavalt programmile ka oma värve muudavad. Kogu see viimati mainitud tehnika, kulub marjaks, kui ansambel on lõpetanud ja DJ saab rahvast edasi tantsutada. Loomulikult saab valgust kasutada ka ansambli esinemise ajal ja paljusid valgussegmnente saab kasutada ka saali valguskujundamise juures(pildil)! Muusika, valgus ja video peab olema kvaliteetne ja kaasaegsed noored, kes on harjunud ööklubides pakutava kvaliteediga - ei pettu mitte ükski raas! Samuti saab selle valgusega tekitada hubase äraolemise ja suured valged saalid, saab muuta mõnusaks, ööklubile sarnaseks peoruumiks. Loomulikult on igal pulmavanemal ka raadiomikrofon (mul AKG), mis annab pulmavanale vabaduse liikuda. Vabad käed annab aga nn "pilootmikrofon"(mul AKG), mis kinnitatakse pea külge ja õhtujuhil on lihtsam teha oma tööd. Esialgu tundub, et neid asju on palju, kuid väiksema "kola", saab kenasti ka mahuka sõiduautoga kohale tuua, mis meil ka olemas :).
Kõik ülalpool mainitud tehnilised abivahendid on vajadusel alati kaasas ja siis on mul kindlasti ka assistent, kes hoolitseb selle eest, et kõik suurepäraselt toimib ja mina saan teha segamatult oma tööd -juhtida pulma, hiljem aga peale bandi olla juba DJ ;)...
Ja peamine, kui selline tore tehnika on peol olemas -tunnevad pulmalised ennast hubaselt, heli on kvaliteetne ning pulmavanema ja assistendi koostöös sünnivad unustamatud mängud. Sellise peo üle saate uhked olla ka aastaid hiljem!
Kui keegi oponeerib, et saab ka ilma sellise tehnilise baasita korraliku pulma tehtud -siis ei vaidle vastu. Teinekord soovitaksegi võimalikult tagasihoidlikku pulmapidu -see aga ei muuda ju midagi, hea pulmavanem saab olla nii tehnikaga, kui ka ilma tehnikata hea! Peamine on siin ikkagi inimfaktor, kes suudab head ideed tehnika abil nõnda realiseerida, et külalistel on sellisel pulmapeol põnev ja huvitav olla! :)

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?