PULMADE PLANEERIMISEST

Head pruutpaarid!

Täna räägin sellest, milleks on kasulik pulmade korraldamist alustada aasta enne pulmade algust.
Põhjusi on siin palju ja toon mõned olulised punktid ka alljärgnevas blogis esile.
Kohad. Kõik algab sellest, et hakkate otsima kohta, kus pidada oma unistuste pulma. Siin on vaid üks reegel, kui soovite pulma pidada oma lemmikkohas, siis broneerige see koht võimalikult varakult, sest see koht võib olla ka teistele pruutpaaridele meeltmööda? Seega, kes ees see mees! Jah, aasta ette planeerides võib juhtuda ka sellist olukorda, et teie lemmikkoht on juba broneeritud, kuid ärge heitke siinjuures meelt, sest jõuan kohe järgmise punktini.
Pulmavanem. Head pulmavanemad on samuti nõutud. Loomulikult saate kohtuda mitme pulmavanemaga ning saate leida nende seast sellise pulmavanema, kelle käekiri teile sobib. Hea pulmavanem omab palju kogemusi ning kindlasti oskab ta teile soovitada kohti pulmade pidamiseks. Teinekord on ju nii, et koht, mis on juba ära broneeritud polegi ehk nii kena, mida pulmavanem oskab teile soovitada? Kuid sugugi ei taha ma tõsta esile meie prioriteeti kohtade pakkumisel. Alati austame pruutpaaride soove ja püüame leida ideaalile lähedase koha. Kui koht on leitud, siis tuleb selles kohas ka ära käia, sõlmida leping ning teha lauaplaanid jne...Hea on, kui saate pulmapidamise kohta, koos pulmavanemaga minna, sest kindlasti oskab ta jagada oma soovitusi ning samuti on paljudel pulmavanematel kogemused teatud kohtadega juba olemas. Teatakse kohtade plusse, kui miinuseid ning kindlasti oskab pulmavanem teid kõige sellega kurssi viia.
Koha leidmisel küsige alati, mis kellani võib muusika kõvasti mängida, sest on kohti, kus peale 23.00, hakkab kehtima öörahu ja peab arvestama sellega, et kõvasti muusikat mängida ei saa. Kindlasti tõmbab see pulmafeelingu alla ja sellisel juhul tasub mõelda koha peale, kus saab muusikat ka kauem kõvasti lasta. Pole ju hea tunne, kui keset peohoogu, peab muusika vaiksemaks tegema, mis paljudel puhkudel võib olla ka peo lagunemise põhjuseks... Arvestage, et nii ansambel või DJ, vastavalt kelle te oma pulma mängima olete kutsunud, mängib muusikat sellise tugevusega, mis  hoiab peomelu üleval, kuid läheb pahuksisse koha poolt kehtestatud öörahuga. Kui on ilus koht ja peale 23-e ei tohi kõvasti muusikat mängida, siis selliste kohtadega peab olema ettevaatlik, kuna ei soovi ühelegi pruutpaarile poolikut pulmapidu..
Veel pulmavanematest. Meid on õnneks turul palju ja teil on võimalik teha oma valik, kuid ka siin kehtib reegel, et tunnustatumad broneeritakse juba varakult ära, seega pole paha, kui broneerite ka oma potentsiaalse pulmavanema juba enne ära. Soovitan siinjuures sõlmida kõikide tegijatega ka kirjalikud lepingud, mis annab garantii sellele, et teil on kindel teadmine, et tegija olemas ning ka pulmavanem on teadlik, et ta sellele kuupäevale teist broneeringut peale ei võta.
Catering on samuti oluline võimalikult vara ära broneerida, sest ka toitlustajatel on suvi töine ning oma lemmikut vahetult enne pulma otsida on seotud suure riskiga.,,
Pulmafotograaf. Ma ei kiujuta pulma ilma fotograafita ette, sest fotograaf jäädvustab teie pulma kulgemise -alates juuksurist, registreerimisest, kuni pulmatordini välja. Ehk, tema teeb teie pulmast jäädvustuse, mida on aastaid hiljem hea vaadata ja lastele ning lastelastelegi tulevikus põnev näidata, mismoodi te oma pulma pidasite. Soovitan fotograafi võimalikult varakult ära broneerida, kuna ka fotograafidel on vaikimisi väljakujunenud oma paremik.
Kui otsustate oma pulma kutsuda näiteks üle 80ne inimese, siis on hea palgata endale ka pulmakorraldaja, kes on kompetente kõikides pulmadega seotud küsimustes. Head pulmakorraldajad on samuti suviti töised ning kasulik on ka nende poole võimalikult vara pöörduda.
Kuid, kui olete leidnud endale kogemustega pulmavanema, siis oskab ta teid juba juhendada, kuidas toimida. Kui on suur pulm, siis soovitab pulmavanem teile võimalikult palju erinevaid lahendusi, et teie pulm saaks just selline nagu te olete planeerinud. Pulmavanemad suhtlevad omavahel, kohtadega, pulmakorraldajatega jne...
Tõin välja olulisemad inimesed, kes on abiks teie pulma korraldamisel ning kui olete juba meie poole pöördunud ja liisk on meie kasuks langenud, siis teeme oma tööd andunult. Kindlasti ei saa me keset hooaega esimesel võimalusel teiega kohtuda, kuid ka siin on olnud juhuseid, kus pulmi soovitakse pidada näiteks kuu aja pärast. Lahendamatuid olukordi pole olemas ja professionaalid on teile alati heal meelel abiks, teie pulmapeo korraldamisel. Edukat pulmade planeerimist!
Pulmadest veel:https://www.facebook.com/groups/pulmad/

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?