HEAD MÄLESTUSED


Nagu ikka oli ilus suvine päev, pulmade ajal on ikka nii:). Olin juba varakult kiriku juures kohal, et võtta vastu noorpaar ja siis nad ilmusid! Printsess ja Prints! See oli uskumatu, kui kenasti olid nad oma riided valinud, tõeline pulmariietuse ansambel! Käärkambrisse ja siis algas kahe inimese ilusaim päev elus. Jah sõnad altari ees, pildistamine, lilled ja pulmarongi!
Kuna pulmapeoni oli jäänud mingi poolteist tundi sõitsime pulmarongis kiirusega ca 110 km tunnis! Tavaliselt on kiiruseks 40 -60 km tunnis. Aga ega selle kiiruse pärast siis midagi tee peal tegemata jäänud. Kurepesa, neiupõlve nime ärasaatmine, südamed lukku ja ka kahed väravad oli vaja õnnelikult läbida.
Pulmamajja jõudsime õigel ajal. Shampus, õnnitlemised, kingid... ja siis tuli tuletõrje lõikemasin(selline agregaat, millega lõigatakse katkistest autodest inimesi välja). Kuid sedapuhku olid kõik autod terved ja seda masinat kasutati hoopis selleks, et peigmees pidi puu alt 12 muna selle masina abiga munarestile laduma! See tuli tal suurepäraselt välja! Inimesed majutatud ja lauda istunud võis pulmapidu alata! Sellist pulma pole ammu näinud -rahvas tegi kõik tegevused kaasa, keegi ei mossitanud, kõik olid lõbusad. Noorpaar osales aktiivselt kõikides tegevustes... ja nii oligi märkamatult kell juba 22:00 saanud! Aga tants, avatants! Rahvas oli niivõrd hoos, et unustati avatants ära. See probleem lahendati aga ehk eestlastlikult(soomlaslikult :)) -kogu pulmarahvas tantsis avatantsuks JENKAT!!! See oli uskumatu elamus ja lõbu rohkem, kui 5000 euro eest! Seda avatantsu meenutatakse veel ka 50 aasta pärast. Pidu aga jätkus tõusvas hoos! Mänge oli palju ja laule lauldi nii, et kõrvalküla rahvas võis mõelda, et tegu on laulupeo peaprooviga! Keerasime kella kaks tundi tagasi, et saaks pikemalt pulmatraditsioonides kinni olla. Küll oli aga fotograaf tige, et tema tööaeg on ju kella 24ni, kuid see probleem lahenes kiiresti ja valutult! Oksjon oli vägev! Peigmehe vana lips müüdi 4500 kroonieest! Teised segmnendid müüdi samuti hea raha eest... Pruudikimp, tort ja tundus, et pidu hakkab läbi saama... Aga kus sa sellega! Pidu kestis kella seitsmeni hommikul - tantsud, mängud, laulud, anektoodid... Kuni lõpuks tuli mu autojuht järgi -silmad suured peas, et mis siin toimub? Me peame ju kahe tunni pärast juba järgmisel sündmusel olema... Pidu oli 5++++. Kes ütles et, meie rahvas ei oska pidutseda! Ja kuidas veel!!! Loodan, et suvi 2011 toob ohtralt selliseid toredaid pulmapidusid! Juhheissa pulmad!!!:) Ja PÄIKEST kõikidele abiellujatele!!! :D

Comments

Popular posts from this blog

PULMAISA/PULMAEMA HINDADEST

MÄNGUD PULMADES

MIDA KINKIDA VANEMATELE?